Австрійку, яка закликала Путіна ввести війська, посадили на 14 років

Субота, 26 січня 2019, 13:03

В Австрії суд засудив до 14 років ув'язнення лідера підпільної радикальної організації Staatenbund Osterreich (Конфедерація Австрія) Моніку Унгер.

Про це повідомляє The Local.

Моніка Унгер
Моніка Унгер

42-річна Унгер визнана винною в державній зраді. Створена нею організація налічує близько 2600 членів. "Конфедерація Австрії" проголосила "нелегітимною" чинну австрійську державу і її закони.

"Конфедерація" видавала деяким членам організації "дипломатичні паспорти", а також продавала свої власні номерні знаки. Членам організації заборонялося платити податки державі.

Унгер намагалася "наказати" австрійській армії повалити уряд, а також просила військової допомоги у президента Росії Владіміра Путіна.

Суддя в місті Грац аргументував суворе покарання, заявивши, що він дав "чіткий сигнал про те, що антидержавні дії не будуть терпимі".

Унгер постала перед судом разом з 13 іншими учасниками руху, які були заарештовані під час хвилі арештів в квітні 2017 року.

Її заступник, 71-річний колишній співробітник поліції, також був визнаний винним у державній зраді і засуджений до 10 років.

Дванадцять інших членів були визнані винними у "створенні антидержавної асоціації" і ув'язнені на термін до трьох років.

Раніше Унгер входила в ультраправу австрійську "Партію свободи".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування