Трамп і його оточення понад 100 разів контактували з РФ до його інавгурації - NYT

Субота, 26 січня 2019, 19:51
Трамп і його оточення понад 100 разів контактували з РФ до його інавгурації - NYT

Під час президентської кампанії 2016 року і після виборів у США Дональд Трамп та його оточення контактували з представниками РФ і WikiLeaks або їх посередниками не менше 100 разів.

Про це пише The New York Times, посилаючись на інформацію з документів, представлених Конгресу США та дані суду і звинувачення, пов'язані з розслідуванням можливого втручання іноземців у президентські вибори.

Розслідування також стосується зв'язку між кампанією Трампа і WikiLeaks, яке оприлюднило тисячі електронних листів демократів, які були зламані Росією перед виборами, пише NYT.

За даними видання, у період з червня 2015 року, коли Трамп заявив про намір балотуватися в президенти до його інавгурації у січні 2017-го щонайменше 17 посадових осіб та радників виборчої кампанії Трампа мали такі контакти.

Окрім того, не менше 10 інших співробітників кампанії були інформовані про ці контакти, але самі участі у них не брали.

Зокрема, серед згаданих - сам Трамп (6 контактів), його екс-помічник, політтехнолог Пол Манафорт (6), екс-адвокат Трампа Майкл Коен (17), Дональд Трамп-молодший (17), екс-радники Трампа Джордж Пападопулос ( 12) і Майкл Флінн (5), зять Трамп Джаред Кушнер (6), неофіційний радник Трампа Роджер Стоун (18), який контактував з WikiLeaks.

"Серед контактів - більше 100 особистих зустрічей, телефонних дзвінків, текстових повідомлень, електронних листів і особистих повідомлень у Твіттері. Трамп і представники його кампанії неодноразово заперечували, що мали такі контакти з росіянами під час виборів 2016 року", - відзначає NYT.

 
Кількість контактів Трампа та його оточення під час кампанії 2016 року - щонайменше 100 
клацніть для збільшення 
 

Як повідомляє видання, після повідомлення про намір взяти участь у виборах Трамп отримав запрошення до Москви на вечірку до російського мільярдера Араса Агаларова, та, можливо, зустрічі з Володимиром Путіним. 

"Згодом Трамп написав листа про намір звести хмарочос "Трамп Тауер" у Москві. У лютому 2016 року Трамп отримав листа від Агаларова, який висловив "великий інтерес" до кампанії, а після інавгурації заявив у Твіттері, що ніколи не мав жодних справ з РФ", - зазначає NYT. 

"У червні 2016 року Агаларов і його син Емін допомогли організувати зустріч представника Трампа з адвокатом з Кремля щодо отримання інформації, яка може завдати шкоди Хілларі Клінтон" - пише ЗМІ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News