На Одещині УПЦ МП "покарала" настоятеля храма: перейшов до ПЦУ разом з громадою

Субота, 26 січня 2019, 22:06

У н.п. Сарата Одеської області громада УПЦ МП перейшла до Православної церкви України.

Як повідомляє "Думская" з посиланням на Одеську єпархію ПЦУ, рішення про перехід 26 січня ухвалили парафіяни Свято-Покровського храму.

"Свято-Покровська громада Сарати на чолі з настоятелем Владиславом Шиманом (колишній благочинний Саратського округу Одеської єпархії УПЦ МП) перейшла до Одеської єпархії ПЦУ", - йдеться у повідомленні.

"Біля храму у місцевому будинку культури зібралося понад 500 осіб. Серед них - селищний голова Анатолій Негодяєв, голова райдержадміністрації Антон Лобан, депутати районної та селищної ради майже у повному складі. Вони теж є парафіянами єдиного у селищі храму", - зазначили у єпархії.

Раніше рішення про перехід до ПЦУ ухвалили православні с.Пужайково Балтського району.

У свою чергу в Одеській єпархії УПЦ МП заявили, що "Лобан разом з Негодяєвим зробили спробу голосуванням територіальної громади перевести релігійну громаду УПЦ до Святійшої Церкви України".

"З жалем змушені констатувати, що ... настоятель Покровського храму пгт.Сарата протоієрей Владислав Шиман ухилився в розкол і спільно з державним органами влади взяв участь в зборах територіальної громади смт.Сарата, на якому незаконно заявив про перехід релігійної громади до СКУ", - заявили у єпархії МП.

"За порушення священицької присяги та ухиляння в розкол протоієрею Владиславу Шиману заборонено проведення священнослужінь та відлучено від причастя", - йдеться у повідомленні.

 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування