Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Франції тривають протести "жовтих жилетів", сотні арештованих

Неділя, 27 січня 2019, 07:07

Тисячі протестуючих "жовтих жилетів" повернулися на вулиці Франції, щоб продовжити протести проти політики президента Еммануїла Макрона, відбулись сутички з поліцією.

Про це пише AFP.

Поліція застосувала сльозогінний газ і водомет, щоб відтіснити протестувальників на площі Бастилії в Парижі, однієї з регулярних зон протесту, оскільки деякі демонстранти кидали каміння з будівельного майданчика.

Місцева префектура повідомила про 223 арешти в Парижі, в той час як, за оцінками міністерства внутрішніх справ, число учасників 11-го тижня протестів склало 69 000 по всій Франції в порівнянні з 84 000 в минулу суботу.

У Парижі та інших містах рух "жовтих жилетів" закликав протестуючих продовжувати мітингувати до пізньої ночі. Але поліція швидко розігнала кілька сотень демонстрантів на площі Републіки в столиці, використовуючи шумові гранати, а також сльозогінний газ і водомети.

У Парижі за офіційними даними протестувало 4 тис демонстрантів, в той час як на попередніх вихідних їх було 7 тис.

За межами Парижа кілька тисяч протестувальників пройшли вулицями в Бордо і Тулузі - в двох містах, де підтримка руху була незмінно високою.

У Бордо поліція розігнала невеликі групи протестувальників, які кидали феєрверки і пляшки, коли настала ніч.

У середземноморському портовому місті Марселі члени профспілки Загальної конфедерації праці (CGT) приєдналися до протестів, і близько тисячі протестувальників вийшли на вулиці в східному місті Ліоні.

Вперше в суботу поліція використала, оснащені камерами гвинтівки, для відстрілу в 40-міліметрових патронів з гуми і піни, що викликають суперечки з приводу їх застосування.

Французький суд у п'ятницю відхилив заявку, подану Французькою лігою за права людини (ЛДГ) і CGT на заборону застосування цієї зброї.

У неділю прихильники уряду влаштують свою першу акцію протесту "червоний шарф", яка повинна продемонструвати те, що вони називають "мовчазним більшістю", що захищає "демократію та її інститути" і засуджує насильство, скоєне протестами "жовтих жилетів".

Нагадуємо:

  • Протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо виникли у Франції в середині листопада. І хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також скасувала підвищення цін на електрику і газ, демонстранти продовжують протестувати.
  • У них широке коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків - завершуючи вимогою відставки президента.
  • Представники протестного французького руху "жовті жилети" оголосили про плани виставити кандидатів на виборах до Європейського парламенту, які відбудуться в травні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
Усі новини...