На Буковині три парафії МП вирішили перейти до Православної церкви України

Неділя, 27 січня 2019, 20:59

У Чернівецькій області в с.Ясени Сторожинецького району парафіяни проголосували за перехід з підпорядкування УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Як повідомляє "ТВА", збори відбулися 27 січня. 

"149 членів релігійної громади храму Покрови Пресвятої Богородиці одноголосним рішенням підтримали перехід з РПЦ до ПЦУ", - йдеться у повідомленні. 

За даними ЗМІ, священика на зборах громади не було.

За даними прес-служби ГУ НП у Чернівецькій області, 27 січня три церковні громади ухвалили рішення про перехід із підпорядкування УПЦ МП до Православної церкви України: дві у Заставнівському районі (у селах Задубрівка і Васловівці), одна – у Сторожинецькому (с.Ясени). 

У поліції повідомили, що території поблизу культових споруд і місць проведення зборів парафіян посилено патрулювали, збори відбулися без порушень публічного порядку.

"Під час зборів парафіян у с.Васловівці до поліції звернулася журналіст та заявила про перешкоджання її діяльності з боку вірян. Правоохоронці перевіряють отриману інформацію, вирішується питання про відкриття провадження за ст.171 КК (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)", - повідомили у поліції. 

Раніше про намір перейти до ПЦУ висловилася громада с.Шишківці, згодом до ПЦУ перейшли церковні громади сіл Карапчів, Боянчук та Горошівці. 

8 січня архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій заявив про наміри ще 15 церковних громад Чернівецької області перейти до ПЦУ", - пише molbuk.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування