Вибори 2019: усіх спостерігачів перевірять, проросійським – особлива увага

Понеділок, 28 січня 2019, 11:17

Очільник Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявив, що підконтрольне йому відомство проведе попередню перевірку всіх міжнародних спостерігачів, Які приїдуть в Україну спостерігати за виборами президента, особливу увагу приділять проросійським журналістам.

Про це він сказав під час колегії Міністерства внутрішніх справ, передає прес-служба.

"Одне з визначених завдань нашої служби у контексті проведення виборів Президента України – посилення контролю на каналах міжнародного сполучення. Це пов’язане з прибуттям великої кількості міжнародних спостерігачів", - сказав Цигикал.

Він зазначив, що міжнародні спостерігачі оформлюватимуться прикордонниками позачергово, в пріоритетному порядку.

"Кожний пункт пропуску матиме копії списків зареєстрованих міжнародних спостерігачів та організацій, які надаватиме ЦВК. ДПСУ готова проводити завчасну перевірку цієї категорії осіб за відомчими базами даних. Буде організовано відповідний облік і передачу інформації заінтересованим органам та її оприлюднення", - розповів голова ДПСУ.

Він додав, що особлива увага буде приділена проросійським журналістам.

Як повідомив на нараді голова Нацполіції Сергій Князєв, всього очікується на прибуття понад 850 офіційних іноземних наглядачів.

"Країна-агресор також вживатиме заходів з дестабілізації ситуації в нашій державі. Тому виборча кампанія вимагатиме від нас концентрації ресурсів для забезпечення законності і правопорядку", – заявив очільник поліції.

Він додав, що вже на підготовчому етапі поліцією  реалізовано низку заходів. Зокрема, для забезпечення оперативного вирішення службових завдань, належного рівня взаємодії між структурними підрозділами поліції та координації дій з іншими правоохоронним органами в центральному органі управління поліцією розгорнуто діяльність робочої групи, які створені також і на регіональних рівнях.

"Водночас розроблено План заходів Нацполіції щодо забезпечення правопорядку та публічної безпеки під час проведення передвиборчої кампанії та налагоджено взаємодію та обмін інформацією з Центральною виборчою комісією, а також Всеукраїнською громадською організацією "Опора"2, - розповів Князєв.

Він зазначив, що враховуючи масовані хакерські атаки на інформаційні ресурси ЦВК у 2014 році, кіберполіцією вжито додаткових заходів з протидії таким явищам.

"Всього у державі буде утворено 198 окружних та майже 30 тисяч дільничних виборчих комісій. Починаючи з 22 березня їхні приміщення поліція повинна взяти під цілодобову охорону. Також під охороною поліцейських відбуватиметься процес передачі виборчих бюлетенів до дільничних виборчих комісій", - наголосив голова Нацполіції.

ВІн додав, що закінчення передвиборчої агітації, проведення самого голосування та подальше встановлення його результатів – найбільш відповідальний етап виборчої кампанії.

Повідомляється, що на охорону публічного порядку та безпеки під час фінальної стадії виборчого процесу буде залучено близько  60 тисяч правоохоронців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування