Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світоліна й Ястремська не гратимуть за збірну у Польщі. Через гроші?

Вівторок, 29 січня 2019, 07:44
Світоліна й Ястремська не гратимуть за збірну у Польщі. Через гроші?

Українські тенісистки Еліна Світоліна й Даяна Ястремська не зіграють за національну збірну України в матчах Кубку Федерації у польській Зеленій Гурі.

Федерація тенісу України заявила, що причина у фінансових умовах, висунутих агентом тенісисток Стефаном Гуровим, а сама Світоліна повідомила, що не зможе грати через травму. 

За версією Еліни, після тривалих консультацій із лікарями вона вирішила пропустити матчі збірної України у Польщі.

"Це важке рішення, тому що виступати за збірну України завжди честь для мене, і ще минулого року я запланувала участь в цих матчах. Однак отримане в Австралії ушкодження не дозволяє мені поки що приступити до тренувань і, на жаль, я не зможу зіграти на тому рівні, якому можу", – написала Світоліна у Facebook.

"У даній ситуації найменше, що би я хотіла, це підвести нашу команду на корті. Тримаємо кулаки за нашу збірну! У нас сильна і дружна команда, і я вірю, що нам під силу пройти цей складний етап!", – додала вона.

Зі свого боку, Федерація тенісу повідомила: "Еліна Світоліна та Даяна Ястремська, незважаючи на досягнуті між сторонами попередні домовленості, не зіграють за національну збірну України в матчах Кубку Федерації у польській Зеленій Гурі. Причиною є нові фінансові умови, що були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим, який є головою агентства "TOP Five Management". 

"Усі провідні гравці отримують призові від Федерації тенісу України за участь у Кубку Девіса та Кубку Федерації. Розмір цієї винагороди відомий гравцям перед початком кожного сезону та базується на їх поточному рейтингу. Також розмір цієї винагороди визначається можливостями бюджету Федерації", – зазначили в організації. 

"Сподіваємося на зміну ставлення українських тенісисток до виступів за національну збірну команду України. Вважаємо, що участь у матчах за збірну команди своєї Батьківщини має в першу чергу базуватися на патріотизмі, самовідданості та повазі до спортивної честі України", – додали у ФТУ. 

Федерація подякувала "тим гравцям, які скорегували особисті плани відповідно до потреб національного спорту й будуть виступати у складі збірної України":

"Леся Цуренко, Катерина Козлова, Марта Костюк та Надія Кіченок. Віримо в нашу перемогу!".

Віце-президент і виконавчий директор Федерації тенісу України Євген Зукін сказав btu.org.ua, що про умови з гравцями домовлялися ще минулого року, але все змінилося минулого тижня: "Агент Еліни Стефан Гуров подзвонив менеджеру збірної Ользі Савчук і назвав нові умови, які були в 2,5 рази вищі за обумовлені".

"У нас є стандартні умови, є табличка призових. Залежно від рейтингу кожен з гравців отримує суми винагороди. У даному випадку йдеться про десятки тисяч доларів", – сказав він..

"Ті умови, які виставив Гуров, – це неможливо для бюджету ФТУ в принципі. Це бюджет усього матчу в Польщі", – заявив Зукін.

За його словами, додаткових спонсорів поки не очікується, тож гроші довелося б "забрати у юніорів, не проводити турніри, припинити виплачувати заробітні плати".

Зукін також пояснив: "Якщо ми не виграємо цей етап у Зеленій Гурі й не будемо грати в квітні, то у Ястремської не буде жодних шансів брати участь в Олімпіаді в 2020 році. Світоліній потрібно зіграти один раз для участі (в Олімпіаді – ред.), відповідно, це може бути в квітні, якщо ми пройдемо далі, або в наступному році".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...