РФ певна, що більшість країн Ради Європи не хочуть її виходу з організації

Вівторок, 29 січня 2019, 10:38

Постпред РФ при РЄ Іван Солтановський заявив, що більшість країн Ради Європи виступають за збереження членства Росії в цій організації.

Із такою заявою він виступив у ході відеомосту в рамках міжнародного дискусійного клубу "Валдай", повідомляє російське агентство ТАСС.

"Більшість країн за те, щоб ми залишалися в Раді. Так, загострилося питання в фінансовому плані… Два роки ми свідомо не платимо внески, оскільки наші рівні права (в Парламентській асамблеї Ради Європи) не відновлені", - заявив представник РФ.

Російську делегацію позбавили права голосу в ПАРЄ в квітні 2014 року через події на сході України і анексію Криму.

Росія з 2017 року не платить внески, які складають 7% бюджету Ради Європи. Москва поставила ультиматум, що відновить виплати, коли права її делегації у ПАРЄ будуть повністю відновлені.

Якщо ситуація не зміниться, за статутом Ради Європи РФ перетворюється на злісного неплатника і має стикнутися з новими обмеженнями чи то у ПАРЄ, чи в Комітеті міністрів. Зокрема, РФ можуть позбавити права голосу у Комітеті міністрів.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд офіційно ініціював роботу над змінами до статуту Ради Європи задля того, щоби вирішити кризу з російськими неплатежами.

Раніше голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що в Росії на міжвідомчому рівні розробляється план виходу країни з Ради Європи.

Детальніше про події читайте в статті "Від метушні до помсти: що відбувається у Раді Європи навколо України та РФ".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News