Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем’єр Польщі відреагував на "плівки Качинського": майстерна маніпуляція

Вівторок, 29 січня 2019, 14:56

Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький назвав майстерною маніпуляцією матеріал Gazeta Wyborcza щодо запису переговорів лідера керівної партії з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинського збудувати дві висотки у центрі Варшави.

Про це повідомляє RMF FM, передає "Європейська правда"

"Цей текст демонструє, з якою завзятістю середовище "Виборчої" протягом майже 30 років бореться з Ярославом Качинським, з Лехом Качинським, з пам’яттю про Леха Качинського, і до яких чергових маніпуляцій це видання здатне вдатися" - заявив Моравецький.

За його словами, оприлюднені записи розмов показують, що Качинський "поводиться абсолютно чесно і немає доказів недоречної поведінки політиків "Права і справедливості", а є лиш підтвердження чесності, достовірності і надійності дій".

"Це є своєрідна майстерна маніпуляція. Дуже прикро, але дуже значні сили залучені, щоб Польща не реформувалася, щоб все повернулося, як було в минулому. Ні, так бути не може" - заявив Моравецький.

Як повідомлялося, польське видання Gazeta Wyborcza отримало записи прихованих переговорів лідера партії влади "Право і справедливість" Ярослава Качинського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинського збудувати дві висотки у центрі Варшави.

У  двох вежах-близнюках (які мали назвати за іменами братів Качинських) заввишки 190 метрів мали розміститися квартири, готель та резиденція фонду Інституту імені Леха Качинського.

Будівлі повинна була звести компанія "Srebrna", яка належить фундації імені Леха Качинського. До складу ради фундації входить і Ярослав Качинський.

Інвестиції проекту повинна була приготувати фірма Біргфеллнера. Запис переговорів свідчить, що його компанія виконала роботи, однак "Srebrna" відмовилась їх оплатити. У розмові Качинський пояснює Біргфеллнеру, що проект довелося зупинити через відсутність згоди місцевої влади Варшави та велику зацікавленість ЗМІ у цьому питанні.

Лідер польської опозиційної партії "Сучасна" Ришард Петру попросив прокуратуру дати оцінку законності дій Качинського у справі з будівництвом висоток.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування