Новини дня: Порошенко йде на другий термін, а Медведчук хоче автономію для Донбасу

Вівторок, 29 січня 2019, 21:13

Порошенко йде на другий термін, Вакарчук не хоче нікого підтримувати, а Медведчук пропонує надати автономію Донбасу — новини, які були актуальні 29 січня.

Про вибори

Порошенко буде балотуватися на другий термін — президент йде на вибори самовисуванцем.

Святослав Вакарчук заперечив будь-яку можливість навіть починати розмову про підтримку когось з кандидатів у президенти.

Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє декларації кандидатів у президенти — кажуть, поки помилки є у всіх.

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у президенти депутата Сергія Таруту — його висунули представником від партії "Основа".

Про російські банки

Верховний суд дозволив арештувати акції російських банків для стягнення компенсації за анексію Криму і "націоналізовані активи".

Про Медведчука

"Зі своїм парламентом, урядом та іншими органами влади" — кум Путіна Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу у Конституції.

Про інші важливі новини

"Акваріумну справу" проти Холодницького закрили — очільника Антикорупційної прокуратури підозрювали у розголошенні відомостей досудового розслідування.

У Держстаті кажуть, що в Україні зросла середня зарплата — у грудні вона становила 10 573 гривні.

Українець Павло Гриб, якого в Росії звинувачують у "тероризмі", потребує негайної операції на серці, а його стан здоров‘я надкритичний, заявила українська омбудсмен Денісова.