Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вакарчук розказав, чи підтримає когось з кандидатів у президенти

Вівторок, 29 січня 2019, 02:07
Вакарчук розказав, чи підтримає когось з кандидатів у президенти

Соліст гурту "Океан Ельзи" співак Святослав Вакарчук заперечив будь-яку можливість навіть починати розмову про підтримку когось з кандидатів у президенти.

Про це співак та громадський діяч розповів в ефірі ток-шоу "Гра у класику" з Сергієм Рахманіним на телеканалі ZIK.

Він підкреслив, що коли йдеться про велику мету, про справжні зміни, багато речей, що призводять до цих змін, цілком можливі.

"Але я виключаю сам факт того, що через якісь політичні "ласощі", через персональні амбіції чи дивіденди, я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні (когось з кандидатів у президенти - ред). Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою, чи кому ти допоможеш. На кону значно більше – доля держави", – наголосив співак.

Крім того він застеріг журналістів, політиків та виборців від легких схем та простих рішень. Мовляв, вибори президента – це дуже серйозна та відповідальна справа.

"До речі, на мою думку, вибори парламенту потрібно розглядати в комплексі. Я не думаю, що вибори президента сьогодні в Україні можна розглядати окремо від виборів парламенту. Ти ж не можеш на шаховій дошці розставити окремо чорні квадрати, а окремо білі. Уявіть, що одні – це наслідок президентських виборів, а інші – парламентських", – зазначив Вакарчук.

З його слів, наслідки цих рішень взаємодіючі. Тому, пояснює громадський діяч, сьогодні важливо дати можливість виборцю зробити усвідомлений вибір, а потім його захистити.

"Я маю на увазі не тільки на виборчих дільницях та при перерахунку голосів, а захистити політично. Від цього теж багато залежить. Не тільки нові люди в політиці визначатимуть долю держави, але й можливість виборця впливати на політику, політиків та їх підзвітність людям", – пояснив співак.

Нагадуємо:

  • Святослав Вакарчук заявив, що у 2019 році не братиме участі у президентських виборах, але буде працювати над змінами у країні.
  • Кандидат у президенти, лідер "Самопомочі" Андрій Садовий заявив, що шанує позицію співака Вакарчука і нагадав, що його пропозиція щодо об‘єднання на парламентських виборах досі актуальна.
  • Раніше народний депутат Мустафа Найєм приєднався до ініціативи "Спільно" щодо висунення єдиного кандидата на президентських виборах і заявив, що є три ключові фігури, які, сівши за стіл переговорів і домовившись про єдиного кандидата, можуть змінити хід цих виборів – це Анатолій Гриценко, Андрій Садовий та Святослав Вакарчук.
  • На його думку, Вакарчук, який повідомив, що не балотуватиметься у президенти, може підтримати Андрія Садового або Анатолія Гриценка.
  • Чергові вибори президента відбудуться 31 березня.
  • Президентська кампанія стартувала 31 грудня.
  • Центральна виборча комісія прийматиме документи від кандидатів у президенти до 3 лютого включно, аби зареєструвати їх до 8 лютого.
  • Центральна виборча комісія зареєструвала вже 20 кандидатів у президенти України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...