Медведчук хоче закріпити у Конституції автономний статус Донбасу

Вівторок, 29 січня 2019, 15:34
Медведчук хоче закріпити у Конституції автономний статус Донбасу

Голова політради партії "Опозиційна платформа — за життя" та кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив про необхідність створення "автономного регіону Донбас" із закріпленням цього статусу у Конституції України.

Про це він сказав на першому з'їзді "Опозиційної платформи - за життя", де висловив підтримку кандидату у президенти Юрію Бойку.

За його словами, наразі тему Донбасу піднімають більшість кандидатів у президенти, але використовують її у піар-цілях і тільки у представників "Опозиційної платформи" нібито є реальний план по встановленню миру на окупованій території.

Він зазначив, що програма кандидата від його партії передбачає повернення "людей, а не території", через їхню свідомість, гарантії безпеки і вже потім треба буде "повертати Донбас в Україну і Україну на Донбас".

Медведчук наголосив, що домовленості щодо миру можуть бути досягнуті у чотирикутнику - Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

"План концепції передбачає створення автономного регіону Донбас у складі України - зі своїм парламентом, урядом і іншими органами влади", - заявив він.

Медведчук додав, що пропонується внести відповідні зміни у Конституцію України і додав, що це нібито не суперечить Мінським домовленностям та законодавству України.

"Порошенко каже, що ключ від миру знаходиться у Кремлі. Знаєте, він правий - це справді так. Але, в залежності від нього і інших, які рвуться до влади, ми не просто знаємо, де цей ключ, і знаємо, де знаходяться двері, до яких підходить цей ключ", - наголосив кум Путіна.

У своїй промові Медведчук розкритикував проєвропейські прагнення діючої влади і наголосив на необхідності відновлення дружби і економічної співпраці з Росією і пообіцяв кандидату у президенти Бойку бути поряд із ним на шляху до перемоги.

Нагадаємо:

  • Наприкінці липня 2018 року Медведчук повідомив про рішення приєднатися до партії "За життя" Вадима Рабіновича і очолити напрямок щодо "відновленню миру" з Росією.
  • Раніше лідер проросійського руху "Український вибір", голова політради партії "За життя", кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив, що окремі райони Донецької і Луганської областей повинні мати автономію у складі України.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування