Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко розповів, як писав передвиборчу програму для Ющенка

Середа, 30 січня 2019, 07:33

Кандидат у президенти від партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що у 2004 році власноруч за ніч написав передвиборчу програму "10 кроків" для тодішнього кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

За його словами, тоді він приєднався до команди Ющенка, бо вибір "був складний та практично безальтернативний".

"Тоді з одного боку тричі судимий Янукович, з іншого - досить успішний голова Нацбанку Ющенко. І вибір був у моральній площині. Вважав, що вибір Ющенка буде правильним", - сказав Гриценко.

Він зазначив, що його вмовляли бути начальником штабу виборчої кампанії  Ющенка і він "пручався як міг, але укатали".

"Пручався, як міг: не моє. "Центр Разумкова" (де працював Гриценко, - ред.) був незалежним, а тут треба стати прихильником кандидата. Укатали. Я зранку прийшов, зустрівся з Віктором Андрійовичем. Він каже: "Спасибі, що ти погодився, але ми тут за ніч подумали з Петром Олексійовичем (мається на увазі Порошенко, на той момент член команди Ющенка - ред.), до речі, і начальником штабу буде Зінченко. Ти будеш керувати інформаційно-аналітичним забезпеченням", – розповів політик.

Гриценко заявив, що Ющенко був абсолютно безвідповідальною людиною і, як приклад, розповів, як йому довелося писати передвиборчу програму тодішнього кандидата на пост глави держави, бо той про неї "просто-напросто забув".

"Те, що Ющенко не буде президентом, якого від нього чекали, я це побачив з перших днів. 4 липня, Співоче поле. Збирається 100 тисяч чоловік: "Ющенко – президент!". Я задав питання: "А пакет документів до ЦВК готовий?". А виявилося, що програми немає", - розповів політик.

"Я за ніч писав програму "10 кроків назустріч людям". Програму Ющенка я вночі писав на комп'ютері в штабі. Він взяв її за основу, вніс легкі правки і прийняв. Виявилося, що він холостий - його за добу одружили. Виявилося, що Кетрін Клер, а не Катя Чумаченко. І це все за добу. До речі, Кучма не завадив. Дивно. Зараз би поставили "бригадки". Тобто, те, що там є момент безвідповідальності, я це побачив. Але була така впевненість, що це краще, ніж Янукович", – додав він.

Разом з тим він зазначив, що не шкодує про свій вибір і якби знову довелося вибирати, став би на бік команди Ющенка.

Читайте також:

Майже єдиний кандидат. Як Гриценка висунули в президенти без Садового і Вакарчука

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...