Зникнення капітана судна "Норд": поліція відкрила кримінальне провадження

Середа, 30 січня 2019, 12:50

Поліція розшукує капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, про зникнення якого стало відомо напередодні.

Про це повідомив "Українській правді" у середу речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 "Умисне вбивство" (стандартна процедура у таких випадках -ред.) з додатковою кваліфікацією – "зниклий безвісти". Шукаємо", – сказав він.

Тракало додав, що провадження відкрили за заявою брата Горбенка, який звернувся до поліції і повідомив про зникнення родича.

Нагадаємо:

  • Адвокат капітана риболовецького судна "Норд" Володимира Горбенко Максим Могильницький заявив про зникнення свого підзахисного.
  • Могильницький заявив, що зв'язок з Горбенком зник 26 січня.
  • В прес-службі СБУ "Українській правді" повідомили, що Горбенка не затримували.
  • Слідство оголосило капітану рибальського судна "Норд" Володимиру Горбенку підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї".
  • Крім цього Горбенку повідомили про ще одну підозру за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) ККУ, за якою передбачена відповідальність до 3 років позбавлення волі.
  • 25 березня 2018 року корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором РФ.