Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Озброєні окупанти не пустили патруль ОБСЄ у Горлівку

Середа, 30 січня 2019, 14:20

Озброєні окупанти відмовилися пускати патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до тимчасово непідконтрольної уряду Горлівки.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ, опублікованому 29 січня.

"На блокпості збройних формувань у Горлівці озброєний чоловік у камуфляжному одязі сказав патрулю Місії, що спостерігачам необхідно залишити цей район, оскільки його "командир" не був поінформований про прибуття СММ", - повідомили в патрулі.

Відзначається, що, не дивлячись на доводи представників СММ, озброєний чоловік їх не пропустив.

Спочатку чоловік попросив їх зачекати.

"Приблизно через 10 хвилин інший чоловік у камуфляжному одязі повідомив спостерігачам про те, що він переговорив із "людьми з Донецька" і патруль повинен залишити цей район, а також про те, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості та спілкуватися з присутніми там цивільними особами", - зазначили у звіті.

У зв’язку з цим українська сторона СЦКК повідомила, що збройні формування Росії та їхні найманці на Донбасі перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на тимчасово окупованій території.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими провокаційні дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ", - повідомили в українському відомстві.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування