Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК поки не вирішили, як бути з виборами на лінії розмежування

Четвер, 31 січня 2019, 08:46

Інформації про території Донецької та Луганської областей, де неможливо забезпечити проведення виборів президента 31 березня, у Центральній виборчій комісії немає.

Про це йдеться у відповіді ЦВК на інформаційний запит LIGA.net, у якому йшлося про можливість проведення виборів президента на лінії розмежування, зокрема, у Станиці Луганській.

"Рішення комісії про неможливість проведення організаційних заходів із підготовки та проведення чергових виборів президента 31 березня 2019 року на окремих територіях Донецької та Луганської областей зараз не приймалося", – відповіла ЦВК.

У комісії нагадали, що за законом військово-цивільні адміністрації уповноважені надавати висновки ЦВК про можливість організації та підготовки виборів президента.

За інформацією LIGA.net, у Станиці Луганській, яка розташована на лінії розмежування, за 12 кілометрів від окупованого Луганська, серед місцевих жителів ходять чутки, що вони нібито не зможуть проголосувати на виборах президента 31 березня 2019 року.

"Кажуть, що у нас виборів не буде. Цікаво, на якій підставі? Я – громадянка України, спеціально виїхала з Луганська, чому мене позбавляють права голосу?!", – зазначила місцева мешканка Наталія.

Інший співрозмовник Олександр вважає, що вибори президента обов'язково потрібно проводити: "Потрібно показати всім, що ми – це Україна, тут вистачає різних настроїв, а якщо їх скасують, то багато хто цього взагалі не зрозуміє".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування