Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН прокоментували "новий мирний план" для Донбасу

Четвер, 31 січня 2019, 14:33

Координатор системи Організації Об'єднаних Націй - координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані заявила, що ООН не має відношення до плану спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдік, але підтримує пропозиції, покликані досягти миру на Донбасі.

Про це вона сказала на прес-конференції, передає УНІАН.

За її словами, вона читала про план Сайдіка.

"Організація Об'єднаних Націй підтримує ключову роль. Перш за все, ми підтримуємо Мінські угоди і переговори, які тривають, зусилля "нормандського формату", Тристоронньої контактної групи і ОБСЄ в Україні", - сказала Лубрані.

"ООН не є частиною цих різних форматів, але ми, звичайно, підтримуємо переговори з метою мирного врегулювання конфлікту", - підкреслила вона.

Представник ООН зазначила, що існують різні пропозиції для досягнення миру, і Організація Об'єднаних Націй поки не залучена ні в одну з них.

При цьому Лубрані додала, що ООН буде підтримувати будь-які зусилля для досягнення миру на Донбасі.

Нагадаємо:

  • Спецпредставник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі в Мінську Мартін Сайдік заявив, що існує новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості.
  • Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що план спецпредставника ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Мартіна Сайдік по врегулюванню ситуації на Донбасі не містить принципово нових пропозицій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...