Найбільше реклами у Порошенка та Тимошенко – ОПОРА

Четвер, 31 січня 2019, 14:38

Президент Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко є лідерами за агітаційною активністю в січні.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Відзначається, що загалом у січні активну рекламну кампанію розгорнули 28 осіб, більшість з яких на той час не були зареєстровані кандидатами на пост президента.

"Абсолютними лідерами за масштабами та інтенсивністю агітаційної діяльності в січні 2019 року залишаються Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Так само активними, але менш територіально розгалуженими є агітаційні кампанії Олега Ляшка та Андрія Садового", - йдеться в повідомленні.  

 

Анатолій Гриценко та Володимир Зеленський, за спостереженням ОПОРИ, вибірково використовують різні форми агітації і не проводять однаково масштабних кампаній у різних регіонах України.

Також активними є агітаційні кампанії Олександра Шевченка та Руслана Кошулинського, зокрема в компоненті зовнішньої реклами.    

Водночас агітаційні кампанії інших активних кандидатів (Олександра Вілкула, Юрія Бойка, Сергія Капліна) в січні мали лише регіональний ухил.

Серед зареєстрованих кандидатів взагалі не проводили масштабних агітаційних заходів Віталій Скоцик, Роман Насіров, Олександр Мороз, Аркадій Корнацький та Олександр Данилюк.

Серед незареєстрованих кандидатів, крім Петра Порошенка, лідирує також Арсеній Яценюк, який поки на вибори навіть не висувався. 

 

"Понад 20 осіб проводять активну агітаційну кампанію, використовуючи регіональні друковані ЗМІ. Найбільш масштабними в цьому компоненті агітації є кампанії Петра Порошенка (масове розміщення в 24 областях), Юлії Тимошенко (23 області) і Олега Ляшка (20 областей)", - відзначає ОПОРА.

Онлайн ЗМІ та соцмережі, за їхніми даними, використовують для агітації практично всі зареєстровані кандидати.  

Відзначається, що найпоширенішим порушенням у січні стало виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних або фінансування агітації не з виборчого фонду кандидата.

За цими фактами спостерігачі ОПОРИ направили 239 звернень та заяв до поліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування