Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Варфоломій закликав православних патріархів визнати автокефалію української церкви

П'ятниця, 4 січня 2019, 16:29
Варфоломій закликав православних патріархів визнати автокефалію української церкви

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

Про це він написав у листі, передає Ortodoxia Info.

"Реалізація всіх [наших] зусиль очікується 6 січня, в день Богоявлення, на якому ми маємо намір надати Томос про автокефалію і провести спільну службу з предстоятелем автокефальної православної церкви [України]"", - йдеться у листі Вселенського Патріарха Варфоломія до патріархів і архієпископів автокефальних православних церков.

Зазначається, що на Фанар вже почали прибувати представники українського духовенства. Водночас ієрархи помісних православних церков повинні проаналізувати деталі листа, щоб продовжити роботу над визнанням нової церкви.

У листі Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков визнати Українську церкву автокефальною.

"Якщо ми вирішимо ігнорувати наших братів, які переживають моменти агонії в Україні, ми не будемо мати ніякого виправдання у судний день", - наголосив Варфоломій.

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії

Нагадуємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування