Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укроборонпром" показав модернізований Т-64

Понеділок, 11 лютого 2019, 09:15

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" постійно посилює українське військо модернізованим танком Т-64 зразка 2017 року.

Про це повідомляє державний концерн "Укроборонпром".

Як зазначається, Т-64 добре показав себе на сході України, а під час модернізації отримав "розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту".

"За результатами комплексу випробувань, модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних сил України", – зазначає "Укроборонпром".

"Харківський бронетанковий завод" уже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року. Випущених машин достатньо для переозброєння цілої танкової бригади, але танки й далі модернізують.

Під час модернізації у бойову машину інтегрують сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління.

Вони стійкі до світлових завад та забезпечують роботу у складних умовах, не чутливі до засвічення при використанні противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні.

А у прицільний комплекс навідника інтегрують "тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов".

 

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який "ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро".

Оновлені танки мають систему супутникової навігації від ДП "Орізон-Навігація": автоматизована цифрова система дозволяє онлайн обмінюватися зашифрованими даними; дані про місце перебування кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів.

Танки також оснащують цифровими радіостанціями "Либідь К-2РБ", які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 км.

Покращений Т-64 показували на змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge у 2017 році та на параді до Дня Незалежності України у 2018 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: