НАЗК склало протокол на депутата від БПП: конфлікт інтересів

Середа, 13 лютого 2019, 11:44

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротокол стосовно народного депутата від БПП Юрія Македона.

Про це інформує прес-служба НАЗК 13 лютого.

За даними агенції, Македон вніс у власних інтересах на розгляд Верховної Ради депутатський запит від 19.12.2017 № 206/12 до голови комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора та інших посадових осіб Державного бюро розслідувань, чим порушив вимоги пункту 3 частини першої статті 28 закону "Про запобігання корупції".

В НАЗК зазначають, що вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів – тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 6800 гривень).

Також в агенції повідомляють, що склали протокол стосовно колишнього директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз.

Вона отримала  подарунок у вигляді  оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн від голови Львівської ОДА Олега Синютки, чим теж порушила вимоги статті 23 закону "Про запобігання корупції".

"Таке діяння Хмиз Наталії містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною першою статті 172-5 КУпАП: порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такого подарунка", – йдеться у повідомленні НАЗК.

Нагадаємо:

  • Нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Юрій Македон подавався на керівну посаду в Державному бюро розслідувань.
  • Він через суд вимагав скасування призначення на посаду директор ДБР Романа Труби.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...