Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка кажуть, що е-квиток уже працює в усьому комунальному транспорті

Середа, 13 лютого 2019, 14:27

Київська адміністрація запевняє, що єдиний електронний квиток запрацював у всіх видах муніципального транспорту.

Про це повідомляє прес-служба міської влади.

"Вже сьогодні оплатити проїзд в будь-якому комунальному громадському транспорті можна за допомогою єдиного квитка, транспортної картки Kyiv Smart Card, Картки киянина, паперового квитка з QR кодом або QR кода, згенерованого в кабінеті киянина", - йдеться в повідомленні.

Як розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, для того, щоб оплатити проїзд у салоні наземного транспорту, потрібно піднести картку або квиток до валідатора, а в метрополітені до зчитувального пристрою на турнікеті.

"Станом на 13 лютого весь наземний муніципальний транспорт уже обладнано бортовими комп’ютерами та валідаторами. У 68 вестибюлях київського метрополітену модернізовано 76 турнікетів – вони позначені надписом Kyiv Smart Card", - сказав Назаров.

Він запевнив, що згодом планують додати можливість сплати за проїзд і банківською карткою.

За словами Назарова, придбати Kyiv Smart Card можна на станціях метро "Хрещатик", "Театральна", "Майдан Незалежності", "Академмістечко", "Лісова", "Арсенальна", "Теремки", "Видубичі", "Сирець" та "Почайна".  

 

Продаж на інших станціях метро планують розпочати найближчим часом.

Поповнити картку можна в Особистому кабінеті киянина, в касах вказаних десяти станцій метро та у боксах амообслуговування Ibox.

Згодом кількість місць, де можна буде придбати та поповнити транспортну картку, обіцяють збільшити.

"А от пільговики мають оформити "Муніципальну "Картку Киянина". Її можуть отримати ті, у кого є пільги на виплати з бюджету Києва, хто офіційно працевлаштований в столиці, переміщені особи, які стоять на обліку в Києві, учні шкіл та вузів, а також їхні батьки та опікуни", - сказав Назаров.

Перевірятимуть факт оплати проїзду контролери за допомогою спеціального приладу інспекції.

"Є група контролерів, у них є зчитувальні пристрої, вони заходять у транспорт (у цей час блокується бортовий комп’ютер і, звичайно, валідатори), беруть вашу картку, підносять до зчитувального пристрою, і стає зрозуміло, чи ви оплатили поїздку чи ні", – пояснив Назаров.

За його словами, дослідну експлуатацію е-квитка планують закінчити восени. До того часу пасажири можуть користуватися і жетонами, і талонами для проїзду у наземному транспорті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування