Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ вилучила 6,5 тонн бурштину на підпільному комплексі з його обробки

Середа, 13 лютого 2019, 19:32

Співробітники СБУ викрили підпільний промисловий комплекс з обробки бурштину, незаконно видобутого на Житомирщині та Рівненщині.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники Управління СБУ в Житомирській області встановили, що нелегальне виробництво організував у одному із населених пунктів Одеської області уродженець країни Східної Азії, нині – громадянин України. У спеціальному комплексі ділок облаштував складські приміщення, цех із спецобладнанням для огранки бурштину-сирцю та побудував міні-гуртожиток для працівників", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, чоловік використовував вихідців із Середньої Азії, які проживають в Україні ,як робочу силу. На нелегальному виробництві одночасно могло працювати понад півсотні робітників.

Готовий товар із "сонячного каменю" чоловік переправляв контрабандою через свої зв’язки до однієї з країн Азії.

"У межах розпочатого кримінального провадження під час санкціонованих обшуків у виробничому комплексі співробітники Управлінь СБУ в Житомирській та Одеській областях виявили обладнання для огранки каменю, оброблене каміння та майже п'ятнадцять кілограмів вже готових ювелірних виробів із бурштину, "чорну бухгалтерію" та велику суму готівки", - розповіли у службі безпеки.

Зі складських приміщень правоохоронці вилучили майже шість тонн бурштину-сирцю, розфасованого на фракції та відібраного для огранки, а також більше півтонни обробленого каменю.

Вартість вилученого "сонячного каменю" та виробів із нього буде визначено після проведення належних гемологічних експертиз.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу.

 
СБУ
 
СБУ
 
СБУ
 
СБУ
 
СБУ

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування