Єпископ УПЦ МП Гедеон полетів назад у Франкфурт – прикордонники

Четвер, 14 лютого 2019, 08:47
Єпископ УПЦ МП Гедеон полетів назад у Франкфурт – прикордонники

Єпископ Української православної церкви Московського патріархату Гедеон, якого напередодні не пустили в Україну, полетів назад у Франкфурт.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook.

"Сьогодні вранці, о 6:30, Юрій Харон (єпископ Гедеон) вилетів зворотнім рейсом до Франкфурта. Вилетів самостійно, без примусу, в доброму здоров'ї та гуморі. Обіцяв повернутися)", - написав Слободян.

Разом з тим на сторінці Харона у Facebook з'явилося повідомлення, "що владику депортували в США".

"Вели до літака озброєні автоматники як злочинця", - йдеться в повідомленні.

Також прихильники Гедеона на його сторінці у Facebook заявляють, що паспорт єпископа нібито забрала СБУ на контролі і склала протокол про втрату.

Згідно з протоколом, який також виклали у соцмережі, закордонний паспорт на ім'я Юрія Харона вилучили, оскільки він перебуває на обліку втрачених, викрадених, оголошених недійними. 

 

У СБУ "Українській правді" повідомили, що ніяких паспортів вони не вилучали.

"Ми нічого не вилучали. Це не компетенція СБУ. Ми повідомили прикордонників, що, за нашими даними, у цього громадянина є паспорти трьох країн, і він ними всіма користується. Далі – це компетенція прикордонників", - повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив, що у Харона вилучили паспорт, оскільки він значився серед недійсних.  

Згодом Слободян опублікував відео вильоту єпископа.

Нагадаємо:

  • 13 лютого прикордонники у столичному аеропорті "Бориспіль" не пропустили єпископа УПЦ МП Юрія Харона в Україну, заявляючи, що у нього є громадянство кількох країн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...