Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Brexit: нова поразка уряду Терези Мей у парламенті

Четвер, 14 лютого 2019, 19:13
ФОТО: Facebook Терези Мей

Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу.

Проти планів уряду виступили 303 депутата, за проголосували 258.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад "знову заявляє про свою підтримку" стратегії Brexit, яку вона підтримала в ході голосування минулого місяця.

У тому голосуванні депутати закликали замінити так званий "запасний механізм" для ірландського кордону на "альтернативні механізми", а також заявили про свою незгоду з ідеєю виходу без угоди.

Сьогодні депутати також відхилили пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про Brexit і після їх завершення 27 лютого буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

Нагадаємо, ​​минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем'єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованими термінами.

В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit.

Однак у ЄС наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування