Спецоперація в Кривому Розі: накрили картель, що виготовляв 5 видів наркотиків

П'ятниця, 15 лютого 2019, 12:19

У Кривому Розі поліція ліквідувала наркоугрупування та дві потужні нарколабораторії з виготовлення п’яти різних видів наркотиків.

Про це інформує 15 лютого прес-служба Нацполіції.

Повідомляється, що в результаті проведення масштабної спецоперації поліцейські затримали всіх членів угрупування – від ватажка до виробників і дрібних реалізаторів наркотиків і психотропів.

 

За даними поліції, рівень наркооборудок групи становив від 5 до 7 мільйонів гривень на місяць.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія Кіхтенка, у завершальному етапі спланованої спецоперації взяли участь близько 200 працівників поліції.

"У ході понад 60 санкціонованих обшуків у членів організації вилучено близько тисячі розфасованих і підготовлених до збуту доз метамфетаміну, понад дев’яти тисяч одиниць трамадолу, півкілограма амфетаміну, понад 100 кг прекурсорів з яких виготовлялися наркотичні засоби і психотропні речовини", – повідомив Кіхтенко.

 

Також вилучено чотири пістолети та 56 набоїв до них, вибухівку, а також понад  800 тисяч гривень у різних валютах, одержані від збуту наркотовару. Крім того, правоохоронці виявили  документацію "чорної" бухгалтерії та 8 автомобілів, з яких реалізовувався товар.

"Поліцейські встановили, що наркоторгівля здійснювалася  цілодобово та охоплювала всі райони міста. В ході проведення заходів поліцейські затримали 21 особу, віком від 21 до 35 років", – сказав Кіхтенко.

За даними поліції, члени групи мали чіткий розподіл функцій, дотримувались жорсткої дисципліни і здорового способу життя.

Вонир реалізували наркотики з екіпажів автомобілів, які курсували містом.

В організації наркоторговців була чітко розроблена схема реалізації "товару" та своя мережа перевірених покупців. Щотижня дилери змінювали номер телефонів, через які здійснювалися замовлення,й інформували про це лише довірених постійних клієнтів, а ті приводили нових замовників та користувалися за це знижками на покупку наркотиків.

 

Затриманим інкримінується протиправна діяльність, передбачена ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотиків і психотропів у великих розмірах), що за законом карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...