Порошенко обіцяє схвалення "азовського пакету" санкцій вже на початку тижня

П'ятниця, 15 лютого 2019, 20:27

Президент Петро Порошенко заявив про узгодження санкцій проти Росії через морську агресію та відсутність прогресу у переговорах щодо військовополонених.

Про це він заявив в коментарі журналістам у Мюнхені, повідомляє "Європейська правда".

Порошенко стверджує, що рішення про санкції вже ухвалене; воно буде ґрунтуватися на відмові РФ звільнити захоплених українських моряків.

"У випадку, коли не буде прогресу у звільненні наших 24 військовополонених – найближчим часом будуть застосовані санкції... На сьогодні вже обговорений і затверджений так званий азовський пакет санкцій", - заявив він.

Попри це, за його словами, Україна планує провести додаткові консультації з партнерами з цього приводу, вони відбудуться у неділю, 17 лютого.

"Я доручаю міністру закордонних справ провести зустріч з групою друзів України і немає сумнівів, що на початку наступного тижня в Брюсселі санкції точно будуть прийняті", - додав він.

"Це саме той пакет санкцій, які я вимагав", - зазначив Порошенко.

Згодом у прес-службі президента уточнили, що проект по санкціях складає 124 сторінки.

"Це буде підвищена ціна, яку Росія має і мусить заплатити за акт агресії проти України", - заявив Порошенко. 

За його словами, у неділю відбудеться зустріч з віце-президентом США Майклом Пенсом, до обговорення заплановано широкий порядок денний "і з точки зору безпеки, і з точки зору НАТО, і з точки зору підтримки реформ".

Джерела в Євросоюзі справді свідчать про готовність ЄС затвердити персональні санкції проти кількох росіян, причетних до агресії.

Однак варто зауважити, що Україна просила ЄС накласти на Росію значно ширші обмеження, та держави-члени ЄС повідомили що не мають наміру запроваджувати будь-які нові санкції проти російської держави, і мають намір обмежитися персональними санкціями проти конкретних російських військових.

Водночас не виключено, що ширші санкції будуть запроваджені США. Порошенко заявив, що уже піднімав це питання у переговорах з представником Сенату, і має намір обговорити його з віце-президентом США Пенсом на зустрічі в суботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування