Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення Трампа про надзвичайний стан оскаржили в суді

Субота, 16 лютого 2019, 23:30

Неурядова організація Public Citizen подала у п'ятницю позов до суду в Вашингтоні, вимагаючи від імені трьох землевласників у Техасі та групи з охорони навколишнього середовища, заблокувати оголошення надзвичайного стану.

Про це повідомляє The Washington Post, передає "Голос Америки".

Інша неурядова організація з захисту громадянських свобод - The American Civil Liberties Union - заявила про підготовку до подання позову на початку наступного тижня.

"Дональд Трамп, побачимось в суді!" - заявив губернатор штату Каліфорнія Ґевін Ньюзом у п'ятницю.

Водночас прокурор Каліфорнії Хав’єр Бечерра зазначив, що планує співпрацювати з іншими штатами, аби вжити правових дій проти Білого Дому.

У промові під час проголошення надзвичайного стану Трамп визнав, що очікує, що дане рішення буде оскаржене у судових інстанціях. Глава Білого дому сподівається, що Адміністрація зрештою переможе у суді.

Нагадаємо:

  • Раніше Трамп ввів режим надзвичайного стану у Сполучених Штатах, щоб отримати більше грошей для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Згідно із американським законодавством, надзвичайний режим надає президенту додаткові повноваження для боротьби з кризовими ситуаціями. Саме ці повноваження дозволять обійти Конгрес, щоб профінансувати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...