Політв'язню Коломійцю не надають меддопомогу у колонії РФ - дружина

Неділя, 17 лютого 2019, 14:41
Політв'язню Коломійцю не надають меддопомогу у колонії РФ - дружина

Політв'язню Андрію Коломійцю, який перебуває у колонії м.Краснодар (РФ) не надають необхідну медичну допомогу, стан його здоров'я погіршується.

Як повідомляє "Кримська правозахисна група", про це заявила дружина Андрія Галина Коломієць, яка з 11 до 13 лютого була на побаченні з чоловіком.

"Андрія продовжують мучити головні болі, з'явилися сильні болі в області живота, загострився псоріаз. У нього вся шия і спина у червоних плямах, болить живіт - так, що Андрій загинається від болю", - повідомила Коломієць.

В отриманні інформації про те, що зі здоров'ям політв'язня, його дружині у колонії відмовили. 

"Начальник медсанчастини послався на те, що він не має права розголошувати відомості про здоров'я ув'язненого його родичам без письмової заяви самого ув'язненого", - зазначили правозахисники.

У колонії Коломієць, засуджений кримським "судом" за події на Майдані, перебуває на профобліку як "схильний до порушення режиму і пропаганди". 

Також повідомляється, що Коломійця відвідав представник українського консульства у Ростові-на-Дону.

"Бесіда відбулася у присутності представника колонії, зустріч фіксувалася відеокамерою", - повідомила дружина Коломійця.

Активіста Євромайдану Андрія Коломійця затримали на території Кабардино-Балкарії у травні 2015 року за підозрою у зберіганні наркотиків. Після затримання його доставили в анексований Крим та звинуватили у замаху на вбивство двох кримських "беркутівців".

У червні 2016 року російський "суд" в анексованому Криму засудив Коломійця до 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

У квітні 2017 р. Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...