Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині прокоментували заклик Трампа забрати 800 бойовиків ІДІЛ

Понеділок, 18 лютого 2019, 02:16

Партнерам Вашингтона в Європі буде "виключно складно" виконати заклик президента США Дональда Трампа про прийняття полонених в Сирії членів джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Про це глава МЗС ФРН Хайко Маас заявив в ефірі німецького телеканалу ARD, пише DW.

Зокрема, прийняти бойовика ІД в Німеччині неможливо, якщо він має негайно постати перед німецьким судом.

Міністр додав, що наявність німецького громадянства дає право на повернення в країну.

Однак в Сирії в даний час немає можливості перевірити громадянство, підкреслив Маас. За його словами, Берлін координує свої плани з цього питання з Парижем і Лондоном.

Нагадуємо:

  • Президент США Дональд Трамп сказав, що ЄС повинен забрати 800 європейських бойовиків ІДІЛ, захоплених в Сирії силами, підтримуваними США, і провести суд над ними.
  • У свою чергу, представники міністерства внутрішніх справ ФРН заявили, що "всі громадяни Німеччини, в тому числі і ті, кого підозрюють в участі в бойових діях на стороні так званої ІДІЛ, мають право на повернення".
  • ФРН готова прийняти полонених джихадистів з німецьким громадянством, якщо їм забезпечать доступ до консульської підтримки з боку німецьких дипломатів, підкреслили у відомстві.
  • Деякі країни ЄС, зокрема Франція, заявили, що готуються повернути своїх колишніх джихадистів, але Великобританія була більш стійкою, заявивши, що бойовики, що утримуються сирійськими курдськими союзниками Заходу, можуть повернутися тільки через консульську допомогу в Туреччині.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування