ЗМІ: Мінськ і Варшава обговорять розміщення в Польщі військової бази США

Понеділок, 18 лютого 2019, 05:45

Мінськ і Варшава готові обговорити можливе розміщення в Польщі так званого "форту Трампа" (по імені президента США Дональда Трампа) - постійної військової бази США.

Про це заявив голова Ради Республіки Національних зборів Білорусі Михайло Мясникович, передає Інтерфакс-Україна.

"Польська сторона, вважаю, почула нашу стурбованість (можливим розміщенням бази). Будуть відповідні діалоги на рівні міністрів оборони і також по лінії міністерств закордонних справ", - сказав Мясникович в інтерв'ю телеканалу ОНТ за підсумками свого візиту до Польщі.

За його словами, під час обговорення питання про можливе розміщення бази польська сторона "досить конструктивно реагувала і запевняла і на рівні міністра закордонних справ, і президента, що це ні в якому разі не повинно привести до якоїсь ескалації напруженості".

В кінці минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва займаються пошуком адекватної і незатратної відповідь на можливе розміщення постійної військової бази США в Польщі.

"Звичайно, нас це турбує. Якщо, припустимо, в Польщі вони заявляють, що готові витрачати мільйони доларів, щоб розмістити там (...) якийсь "форт Трампа", звичайно, ми не ідіоти і, звичайно, на це реагуємо", - сказав тоді Лукашенко.

"Звичайно, ми зі своїм головним союзником (Росією) думаємо про те, як нам протистояти всьому цьому і як з мінімальними витратами знайти адекватну відповідь", - додав президент Білорусі.

Пізніше він також заявив, що республіці "знадобиться нове ракетна зброя", якщо "форт Трампа" з'явиться в Польщі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News