У Росії військовим заборонили виставляти інформацію про себе в соцмережах

Вівторок, 19 лютого 2019, 10:07

Держдума Росії прийняла в третьому читанні закон, який забороняє військовослужбовцям розповідати в інтернеті і ЗМІ інформацію про себе і товаришів по службі.

Про це повідомляється на сайті нижньої палати російського парламенту.

"Закон забороняє військовослужбовцям розміщувати відомості про своїх близьких родичів, товаришів по службі, командування або розташування військових частин", - йдеться в повідомленні.

Також для військових РФ обмежується використання пристроїв, які можуть через інтернет поширювати аудіо-, фото-, відеоматеріали та дані геолокації.

Крім того російським військовим заборонено "розповсюджувати інформацію, що дозволяє визначити їх приналежність до Збройних сил РФ, інших військ, військових формувань і органів".

Необхідність прийняття такого закону в РФ пов'язують з тим, що "військовослужбовці представляють особливий інтерес для спеціальних служб окремих держав, терористичних та екстремістських організацій".

У пояснювальній записці до закону йдеться, що така інформація може використовуватися для інформаційно-психологічного впливу на російських військових.

"Нова газета" пише, що за документ проголосували 408 депутатів, проти не виступив ніхто.

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялося, що Міноборони Росії заборонить військовослужбовцям викладати в інтернет фото, відео та геотеги, розміщувати в ЗМІ інформацію про себе, своїх товаришів по службі або самій службі.
  • Також в Росії чиновникам і військовим можуть заборонити WhatsApp, Viber, Telegram.
  • У 2014 році в Instagram з'явилися знімки військової техніки і російських військових, які відправляють з Владивостока на схід України. Їх виставив користувач avto25, а також позначив місце, де були зроблені знімки.
  • Завдяки подібним фото в соцмережах, неодноразово підтверджувалося перебування російських солдатів на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування