Слідство у справах Майдану не просувається, бо немає підтримки влади – Горбатюк

Вівторок, 19 лютого 2019, 10:58

Начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що розслідування злочинів проти протестувальників на Майдані у 2013-2014 рр. не завершилося через відсутність підтримки керівництва України та правоохоронних органів.

Про це він сказав під час круглого столу "П'ять років після подій Євромайдану", пише "Інтерфакс-Україна".

"Чому не досягнуто повноцінних результатів, незважаючи на всі докладені зусилля?... На жаль, тієї допомоги, підтримки, яка потрібна була і яку, насамперед, декларували (слідчі – ред.), її не отримували. (підтримку – ред.) Саме від керівництва держави, керівництва правоохоронних органів", - заявив Горбатюк.

За його словами, тільки сім'ї Небесної сотні, їхні адвокати, представники громадських організацій сприяли слідству.

Повідомляється, що він розповів про дії керівництва МВС України та СБУ, які не сприяли розслідуванню.

Зокрема, Горбатюк зазначив, що оперативні підрозділи цих структур не сприяли слідству, за винятком розслідування використання "тітушків" на Майдані.

Він також розповів, що 36 осіб, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочинів під час Революції гідності, продовжують працювати в правоохоронних органах.

"На сьогодні з тих, кому повідомлено про підозру, 36 продовжують працювати в правоохоронних органах, із них десятеро - на керівних посадах", - сказав він.

Горбатюк також дорікнув судовим інстанціям через затягування розгляду справ Майдану в суді.

За його словами, загалом у країні розслідуються 4700 епізодів злочинів, скоєних проти учасників протесту, повідомлено про підозру 442 особам, стосовно 289 підозрюваних справи направлено до суду, під вартою у справах Майдану перебувають 13 осіб, суд визнав винними 52 людей, а  9 засуджено до позбавлення волі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування