Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ядерна угода: РФ виходить з ДРСМД, Путін обіцяє США "дзеркальну відповідь"

Субота, 2 лютого 2019, 10:42
Ядерна угода: РФ виходить з ДРСМД, Путін обіцяє США дзеркальну відповідь

Москва призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і починає науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи зі створення нових видів ракет.

Про це 2 лютого, як повідомляє російський "Інтерфакс", заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з главами МЗС і Міноборони Сергієм Лавровим і Сергієм Шойгу.

"Наша відповідь (на вихід США з Договору - ред.) буде дзеркальною ... Американські партнери оголосили про те, що вони припиняють свою участь у Договорі, і ми припиняємо. Вони оголосили про те, що вони займаються науково-дослідними і дослідно-конструкторськими роботами, і ми будемо робити те ж саме", - заявив Путін.

За його словами, Росія не розміщуватиме в інших регіонах світу зброю середньої і меншої дальності, поки там не з'явиться подібна зброя США.

Путін підтримав ідеї Міноборони про створення наземної версії пускових установок морського базування ракет "Калібр" і про початок робіт зі створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності.

"Перше. Це відкриття НДР (науково-дослідних робіт - ред.) та ДКР (дослідно-конструкторських робіт - ред.) у найближчі місяці для переприв'язки або використання пускових установок морського базування ракет "Калібр" у наземному варіанті. Друге - відкриття НДР, яке переходить у дослідно-конструкторську роботу, зі створення наземних комплексів гіперзвукових балістичних ракет середньої і меншої дальності", - виступив з пропозицією глава МО РФ Сергій Шойгу.

"Згоден з пропозиціями про початок робіт щодо "приземлення" "Калібру" і відкриття нового напрямку - створення гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності", - заявив Путін.

Також Путін зазначив, що РФ "... не має втягуватися у витратну гонку озброєнь", у зв'язку з чим роботи зі створення нових видів ракет мають бути проведені в рамках бюджету-2019 і наступних років і без збільшення бюджету Міноборони.

Читайте також: 

Ракети без обмежень: які наслідки для України матиме вихід США з ядерної угоди з РФ

Нагадаємо:

  • США вимагають, щоб Росія знищила усі ракети, які порушують Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД), а також пускові установки і пов'язані з ними обладнання.
  • У грудні США дали РФ 60 днів на повернення до виконання договору ДРСМД. Після закінчення цього терміну США призупинять свої зобов'язання за Договором. 
  • 1 лютого Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни через те, що Росія роками порушувала домовленості.
  • 2 лютого США призупинять свої зобов'язання за Договором про РСМД і почнуть процес виходу з нього. Якщо Росія не повернеться до виконання умов угоди, процес виходу завершиться через 6 місяців.
  • Президент США Дональд Трамп висловився за новий Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД) з більшою кількістю учасників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...