Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма побоюється, що учасники виборів зроблять новий Майдан

Четвер, 21 лютого 2019, 13:54
Кучма побоюється, що учасники виборів зроблять новий Майдан

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що після найближчих виборів президента буде багато невдоволених чесністю виборчої кампанії і можуть організувати протести.

Про це він заявив після брифінгу трьох перших президентів України у Києві.

На запитання, чи використовувалися технічні кандидати під час виборів, коли він балотувався у президенти, Кучма відповів: "Та про що Ви говорите? Ми тоді не розуміли, що таке "технічний кандидат". Я вважаю, що ті вибори були найчеснішими!".

"Я перший раз пішов на президентські вибори – та в мене взагалі нічого не було: одна машина на весь штаб, так би мовити. Одна – і та дісталася мені як колишньому прем’єр-міністру. А так – Господи!..", – зазначив Кучма.

"Сьогодні настільки різниця у виборчих кампаніях, що люди дійсно не вірять що кампанія може бути чесною. Тим більше, що ми даємо такі яскраві приклади, що ми цього навіть не прагнемо", – додав він.

"Будь-які вибори, які зараз пройдуть, – обов’язково політичні сили будуть кричати, що "підтасовка", "нечесні" і так далі. Будуть робити спробу ще, не дай Господь, робити якийсь черговий Майдан", – припустив колишній президент.

Нагадаємо:

  • Леонід Кучма працював прем’єр-міністром України з 13 жовтня 1992 до 21 вересня 1993 року, а з 19 липня 1994 року до 23 січня 2005 року був президентом країни.
  • Вперше Кучму обрали керівником держави 10 липня 1994 року: він переміг у другому турі в першого президента незалежної України Леоніда Кравчука. 14 листопада 1999 року його вдруге обрали президентом.
  • Після вбивства журналіста Георгія Гонгадзе восени 2000 року Кучма став фігурантом "касетного скандалу".
  • Під час чергових виборів президента восени 2004 року почався перший Майдан – Помаранчева революція: прихильники кандидата Віктора Ющенка протестували проти фальсифікації виборів, у яких переможцем оголосили Віктора Януковича. Тоді відбулися перевибори і президентом став Ющенко.
  • Янукович став президентом України уже на наступних виборах у 2010 році – і його каденція завершилася другим Майданом, відомим як Євромайдан та Революція Гідності. Після чергового застосування сили до протестувальників і розстрілу людей на Майдані 20 лютого 2014 року Янукович втік до Росії, де досі переховується від правосуддя.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...