Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція: Штаб БПП в Сумах перевіряли через повідомлення про підкуп виборців

П'ятниця, 22 лютого 2019, 00:13

Наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції перевіряла офіс партії "Блоку Петра Порошенка" через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.

Про це заявляє прес-служба поліції Сумської області.

Згідно із повідомленням, на спецлінію "102" надійшла скарга від місцевої мешканки про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській в Сумах відбувається підкуп виборців. А саме - роздача грошових коштів - за голосування за одного з кандидатів у президенти. 

Черговий наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції виїхала за вказаною адресою з метою перевірити повідомлення про порушення виборчого законодавства.

На місці правоохоронці виявили двох громадян - один зареєстрований в м. Києві, інший - житель Дніпропетровської області.  У поліції стверджують, що вказані особи "не змогли чітко пояснити мету свого перебування в Сумах і відмовилися давати будь-які пояснення щодо повідомлення про підкуп виборців". 

Крім того, поліцейські заявляють, що затримали двох чоловіків тому, що в одного з них помітили у барсетці предмет, схожий на пістолет. 

"Оскільки дані громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою убезпечення жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби - кайданки - і затриманих громадян було доставлено до міськвідділу поліції", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме у вказаному приміщенні розташовано офіс представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було. 

 

При цьому начальник ГУНП області Микола Лушпієнко заявив, що  поліція була і буде поза політикою.

"Я ще раз нагадую всім учасникам виборчих перегонів, що поліція була, є, і залишатиметься й надалі поза політикою, - підкреслив Лушпієнко.

"А відтак, будь-які  порушення виборчого законодавства мають піддаватися, в першу чергу, неупередженій та принциповій оцінці винятково в рамках правового поля, незважаючи на те, до якої політичної партії чи сили відносять себе правопорушники", - заявив він, додавши, що спроби втягнути поліцію "в брудні політичні ігри" не завадять цьому.

Про будь-які докази, що підтверджують факт підкупу виборців, не повідомляється.

Читайте також: Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадуємо:

У Сумах прокуратура почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками поліції.

Тоді повідомлялося, що поліція первіряла офіс партії "Блоку Петра Порошенка" через анонімне повідомлення про нібито незаконне використання приміщення.

У прокуратурі стверджують, що без будь-яких законних підстав правоохоронці затримали двох присутніх там осіб та доставили їх до відділку поліції, при цьому безпідставно застосувавши до затриманих спеціальні засоби (наручники).

Після втручання працівників прокуратури двох затриманих громадян звільнили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування