НАБУ проводить обшуки у Полтавській обладміністрації

П'ятниця, 22 лютого 2019, 11:21

Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в Полтавській обласній державній адміністрації, у тому числі, у кабінеті першого заступника голови адміністрації Андрія Пісоцького.

ПРо це повідомляє місцеве видання ЗМІСТ.

Зазначається, що правоохоронці, які проводять слідчі дії, відмовляються від коментарів та забороняють проводити фотозйомку.

"Обшуки проходять за зачиненими дверима кабінету Пісоцького. Сам посадовець наразі відсутній на робочому місці, його приходу очікують правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

 
фото ЗМІСТу
 
фото ЗМІСТу

За попередньою інформацією видання, ймовірно обшуки проводять у рамках досудового розслідування за ознаками правопорушення, передбаченого ч 4.  статті 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Згодом в агентстві додали, до детективи НАБУ покинули кабінет Пісоцького, а його помічниця відмовляється коментувати, коли посадовець з'явиться на роботі.

 
фото ЗМІСТу

Зазначається також, що обшуки мали провести в кабінеті голови Полтавської ОДА Валерія Головка.

"За додатковою інформацією, обшуки в Головка провели ще о 5 годині ранку", - додали у виданні.

Як повідомили "Українській правді" у прес-службі НАБУ, 22 лютого детективи антикорупційного бюро проводять обшуки за місцем роботи та проживання низки посадових осіб Полтавської ОДА.

У НАБУ додали, що слідчі дії проводяться на підставі ухвал слідчого судді під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в межах розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовими особами Полтавської ОДА за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Про деталі пообіцяли розповісти згодом.

Пізніше ситуацію прокоментував голова Полтавської ОДА Валерій Головко, який підтвердив проведення обшуків, але зазначив, що ніхто із його співробітників не був затриманий і всі працюють у штатному режимі.

"Так, сьогодні у адміністрації проводяться обшуки. Але це лише політичні провокації з боку наших опонентів. Дехто ніяк не може прийняти, що нам
повністю вдалося виключити з нашої роботи політичний компонент. Це вже не перша спроба знову розпочати в регіоні якісь міжусобиці. Але я попереджаю, що все це — марна справа. Розхитати Полтавщину та країну перед президентськими виборами не вийде", - цитує прес-служба Головка.

Читайте також: Привид Авакова, або #КомандаПорошенка і чесні вибори

Нагадаємо:

  • 21 лютого у Сумах поліція накрила штаб БПП, після чого прокуратура почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади та службових повноважень працівниками поліції.
  • Тоді повідомлялося, що поліція первіряла офіс партії "Блоку Петра Порошенка" через анонімне повідомлення про нібито незаконне використання приміщення.
  • У прокуратурі стверджують, що без будь-яких законних підстав правоохоронці затримали двох присутніх там осіб та доставили їх до відділку поліції, при цьому безпідставно застосувавши до затриманих спеціальні засоби (наручники).
  • Після втручання працівників прокуратури двох затриманих громадян звільнили.
  • У поліції Сумської області згодом пояснили, що наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції перевіряла офіс партії "Блоку Петра Порошенка" через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців.
  • За даними правоохоронців, жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме у вказаному приміщенні розташовано офіс представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було. 
  • При цьому начальник ГУНП області Микола Лушпієнко заявив, що  поліція була і буде поза політикою.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування