У смерті немовляти в ліфті підозрюють заступника мера Сум

П'ятниця, 22 лютого 2019, 11:22

Заступнику мера Сум та ще одному міському чиновнику оголосили про підозру у службовій недбалості, яка призвела до смерті немовляти у ліфті.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Зазначається, що слідство встановило всіх осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до загибелі 2,5-місячного малюка в ліфті.

21 лютого повідомили про підозру заступнику мера Сум, який мав слідкувати за експлуатацією житлового фонду, в тому числі утриманням ліфтів, а також очолював постійно діючу комісію щодо безпечної роботи ліфтів.

Також вручили підозру директорові Департаменту інфраструктури, який зокрема укладав договори на проведення капітальних ремонтів понад 180 ліфтів у м. Суми вартістю 34,5 мільйона гривень, зокрема і ліфтів будинку по вул. Супруна, 32/1, де загинуло немовля.

Повідомляється, що через місяць після так званого капітального ремонту ліфта, в якому загинуло немовля, до зазначених службових осіб міської ради почали надходити скарги на його роботу від жителів будинку, в тому числі й дідуся загиблого малюка.

"Однак, посадовці не вжили жодних дієвих заходів, спрямованих на усунення неполадок. Фактично, вони самоусунулись від виконання своїх безпосередніх обов’язків", - відзначили у прокуратурі.

Дії обох підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (невиконання або неналежне виконанні службовою особою службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи) КК України.

За даними інформаційного порталу Сумської міської ради, профільним заступником мера Сум, який відповідає за ліфти, є Олександр Журба, Департамент інфраструктури міста Суми очолює Григорій Яременко.

Посадовцям міської ради загрожує від 2 до 5 років в’язниці.

Нагадаємо:

  • Трагедія сталась 2 січня 2019 року у будинку по вулиці Супруна, 32/1 у Сумах. Жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, піднялись ліфтом на 9 поверх. Коли дорослі вийшли на майданчик, візок з малюком затисло дверима і ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.
  • За даними прокуратури, до кримінальної відповідальності вже притягнули керівника та майстра-електромонтера ТОВ "Міськсумиліфт".
  • Водночас триває слідство за фактом можливого привласнення коштів, виділених на ремонт підйомників та систем диспетчеризації. У рамках слідства із залученням відповідних спеціалістів перевіряються всі 180 відремонтованих протягом останніх двох років ліфтів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування