Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков каже, що поліція відіб'є атаки через вибори: Не цукрові, не розтанемо

П'ятниця, 22 лютого 2019, 11:45

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що поліція буде продовжувати боротися з порушенням передвиборчого законодавства "попри атаки і дискредитацію".

Про це він сказав 22 лютого, повідомляє прес-служба МВС.

"Комусь може не подобатись активність поліції у припиненні порушень на виборах. Нас намагаються атакувати та дискредитувати. Не цукрові, не розтанемо. Будемо неухильно,чесно,законно виконувати свою роботу в ім‘я України,а не конкретних політиків. Від поліції я вимагаю чітких дій у рамках закону", - заявив Аваков.

Прес-служба Нацполіції в свою чергу інформує, що від початку передвиборчої кампанії отримала 1741 повідомлення про порушення.

Зазначається, що здебільшого вказані факти пов’язані з незаконною агітацією – 1102 факти, підкупом виборців – 130, пошкодженням майна – 30 та хуліганством – 27.

 

Поліцейські відкрили 77 кримінальних проваджень.Зокрема, 39 кримінальних проваджень  стосуються порушень виборчого законодавства, ще 38  кримінальних  проваджень – за фактами, пов’язаними із проведенням виборчої кампанії.

Крім того, правоохоронці склали 401 адміністративний протокол за фактами порушення у виборчій сфері.

 

За минулу добу на території держави зареєстровано 83 повідомлення про події, пов’язані з виборами.

Повідомляється також, що за добу поліція відкрила три кримінальні провадження, пов’язані з виборчим процесом.

За трьома повідомленнями відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, зокрема, по одному - за  ст. 129 (Погроза вбивством), за ст. 160 (Підкуп виборця) та за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

В поліції наголошують, що реагують на всі повідомлення про порушення виборчого законодавства в рамках правового поля.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування