Тимошенко: 44 кандидата в бюлетені - спроба Порошенка сфальшувати вибори

П'ятниця, 22 лютого 2019, 12:10

Кандидат у президенти та лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що один із методів сфальшувати результати виборів з боку діючого президента Петра Порошенка - це реєстрація великої кількості кандидатів на пост президента.

Про це вона сказала під час прес-конференції у п'ятницю.

"Ще один метод. Реєстрація 44 кандидатів. Я не перший день у політиці, але таких імен ніколи не чула. Це чергова фальсифікація президента", - заявила Тимошенко.

За її словами, оскільки закон дозволяє кожному кандидату мати своїх представників в окружних і дільничних комісіях, то команда Порошенка вирішила реєструвати фальшивих кандидатів, щоб створити президентську більшість у дільничних і окружних комісіях.

"Це значить, що вони поставили на фальсифікацію результатів", - додала вона.

Також політик зазначила, що існує 5 схем підкупу виборців штабом Порошенка, зокрема за допомогою монетизації субсидій, створення фондів президента та його дружини, роздача "ганебної та брудної Петрової тисячі" та куплені соціологічні дані.

Так, вона пояснила, що перша схема - це прямий підкуп виборців, коли спеціальні люди приходять у будинки пенсіонерів, збирають дані, пропонують їм по 500 гривень.

Друга схема - використання бюджетних коштів, коли в місцеві бюджети надсилають кошти з державної субвенції для виплати людям по 1000 гривень матеріальної допомоги.

До третього варіанту, за її словами, відноситься прямий підкуп через держпрограми. Зокрема, монетизація субсидій, виплату яких спеціально затримали, щоб перед виборами виплатити подвійну суму і таким чином змусити людей голосувати за чинну владу. 

Також вона додала, що до цієї схеми належить і створення спецфондів президента та членів його родини на 2 мільярди гривень, які йдуть не на закупівлю медикаментів для онкохворих чи інші потреби, а на підкуп виборців.

Відповідно четверта і п'ята схеми - це фальсифікація протоколів за допомогою реєстрації великої кількості кандидатів у президенти і проплачені соціологічні опитування.

"Але це йому не допоможе. Порошенко і близько не потрапляє у другий тур і не потрапить", - впевнена Тимошенко.

Нагадаємо:

  • 19 лютого Шостий апеляційний суд Києва відкрив провадження за позовом кандидата у президенти, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до кандидата у президенти та діючого очільника держави Петра Порошенка щодо незаконної агітації.
  • 20 лютого колегія суддів 6 ААС відмовила Тимошенко у задоволенні позову до Порошенка. 

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування