Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Волині священик УПЦ МП стріляв через перехід громади до ПЦУ – свідок

Субота, 23 лютого 2019, 12:22

У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині стався конфлікт зі стріляниною навколо Свято-Миколаївського храму, громада якого днями перейшла до Православної церкви України.

Про подробиці інциденту в Facebook повідомив його свідок Тарас Висоцький, пише "Укрінформ".

"О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати. Було зроблено 4 постріли", - стверджує Висоцький.

Також він інформує, що у п'ятницю близько 23:00 зафіксований факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям на території монастирської економії. Пожежу вдалося загасити власними силами, а представники ДСНСУ склали відповідний акт.

Раніше Висоцький повідомляв у Facebook, що за перехід до єдиної помісної церкви проголосували 390 членів жидичівської релігійної громади.

Відділ комунікації поліції Волинської області повідомляє про стрілянину в селі без подробиць.

"Сьогодні близько четвертої години ранку на лінію служби "102" поліції Волині надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих житель здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців", - йдеться у повідомленні.

Поліція зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. На місці події працюють керівництво ГУНП в області та Ківерцівського відділу поліції, слідчо-оперативна група.

У Волинській єпархії УПЦ МП заявили, що 22 лютого "в присутності представників Київського патріархату група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму та захопила його".

Клірик храму ієрей Роман Гелета стверджує, що при сутичках біля храму постраждали його дружина і мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети.

Читайте також: 

Автокефалія Православної Церкви України: як це було

Нагадаємо:

  • 22 лютого директор департаменту у справах релігій Міністерства культури Андрій Юраш повідомив, що на сьогодні уже є майже 340 документально зафіксованих процесів зміни підпорядкування з УПЦ МП до ПЦУ.
  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви – і 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування