Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський екзархат у Європі вийшов з підпорядкування Константинополю

Неділя, 24 лютого 2019, 10:59
Російський екзархат у Європі вийшов з підпорядкування Константинополю

Генеральна асамблея кліриків і мирян російського екзархату в Західній Європі на позачергових зборах переважною більшістю голосів відмовилася від саморозпуску, на якому наполягає Константинопольський патріархат.

Як повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на французькі ЗМІ, асамблея відбулася 23 лютого у Парижі.

З 206 учасників голосування 191 висловилися проти розпуску екзархату, 15 - "за".

"Передбачається, що свою подальшу долю - питання канонічного підпорядкування після фактичного відходу від Константинополя - екзархат визначить у найближчі три місяці і затвердить на генеральній асамблеї у червні", - наголошується в повідомленні.

Архієпископія православних російських церков у Західній Європі (російський екзархат) з центром у Парижі була створена на основі парафій російських емігрантів після революції 1917 року.

Архієпископія перебувала під владою Константинополя. Наприкінці листопада 2018 р. Синод у Стамбулі ухвалив рішення про розпуск російського екзархату і запропонував його духовенству і віруючим перейти у підпорядкування місцевих грецьких архієреїв.

Екзархат має 65 парафій, 11 діючих церков, два монастирі і 7 скитів у Франції, Бельгії, Нідерландах, Великобританії, Німеччини, Норвегії, Швеції, Данії, Італії та Іспанії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: