Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника

Неділя, 24 лютого 2019, 11:15
Українці візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника

Представники України візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology (Саудівська Аравія).

Про це повідомляє онлайн-видання Defence Blog.

Разом з українцями працюватимуть розробники з Південної Кореї та США. 

Science Technology розкрила плани  щодо розробки нового БПЛА великої дальності (UCAV)  на міжнародній виставці IDEX 2019, що проходила в Абу-Дабі до 21 лютого. 

"Основною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість і вільний доступ до ринку", - заявили у компанії. 

Зазначається, що проект нового БПЛА розробляється "для підтримки операцій з боротьби з повстанцями (COIN), розвідувальних та пошуково-рятувальних операцій (SAR), розвідувального спостереження і розвідки (ISR), легких точних атак, підтримки з повітря (DAS), морського патрулювання та місій з внутрішньої оборони". 

За даними компанії, новий безпілотник зможе нести протирадіаційні, протикорабельні і високоточні ракети класу "повітря-земля" і керовані бомби. Також UCAV буде оснащений бортовим обладнанням для запуску ракет з лазерним наведенням. 

У Science Technology заявили, що робота над проектом "отримала схвалення з боку Збройних сил і потенційних клієнтів в регіоні Близького Сходу та Північної Африки", де через зростання кількості та інтенсивності локальних конфліктів очікується збільшення парку літаків UCAV з десятків у 2018 році до 700  - у 2028 році. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування