Охоронці Ахметова скаржаться, що "Схеми" втручаються в життя олігарха

Понеділок, 25 лютого 2019, 11:31

В охоронній фірмі "Дельта-Донбас" заперечують звинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань "Схеми", в той же час вбачають у діях журналістів втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб.

Про це йдеться в офіційній заяві охоронної фірми, на яку посилається "Інтерфакс-Україна".

"Компанія "Дельта-Донбас" заперечує будь-які звинувачення у веденні стеження. Дії охоронців були відкритими і направленими на попередження можливої ​​загрози життю і здоров'ю з боку невідомих осіб, які систематично ведуть приховане спостереження", – йдеться в коментарі.

В "Дельта-Донбас" стверджують, що невідомі особи більше 200 разів за останні кілька місяців вели спостереження і приховану зйомку за об'єктами, що охороняються – офісом компанії SCM і приватним житлом акціонера компанії, при цьому ніяк не ідентифікуючи себе як представників ЗМІ.

При цьому в охоронній фірмі заявили, що в разі необхідності нададуть сприяння правоохоронним органам в розслідуванні інциденту.

"Ми з повагою ставимося до журналістів, які професійно і відкрито виконують свої обов'язки, надаємо їм підтримку", - відзначають в компанії.

"Щодо "шпигунських заходів", які, як тепер відомо, були організовані окремими представниками ЗМІ – компанія "Дельта Донбас" готова надати всю необхідну інформацію і матеріали в правоохоронні органи, щоб поліція зробила висновки, хто саме порушує чинне законодавство", – йдеться в повідомленні.

Раніше програма "Схеми" опублікувала розслідування, в якому йдеться про те, що представники охорони Рината Ахметова систематично стежать за журналістом Михайлом Ткачем та знімальною групою програми.

Було встановлено, що всі автомобілі, які стежать за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ "Дельта-Донбас", кінцевим бенефіціарним власником якої є Ахметов.

Ткач подав заяву до Національної поліцію через стеження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування