Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутату Київради оголосили другу підозру: розкрадав землі столиці

Понеділок, 25 лютого 2019, 16:01

Депутату Київської міської ради, екс-секретарю земельної комісії Сергію Кримчаку 25 лютого повідомлено про підозру у заволодінні шістьома земельними ділянками та незаконному збагаченні на 19,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Зазначається, що дії посадовця кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч.3 та ч.4  ст. 358, та ч.1 ст.368-2 Кримінального кодексу України.

У НАБУ додали, що також про підозру повідомлено його спільнику (за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, депутат Київради, обіймаючи посаду секретаря комісії Київради з питань земельних відносин, та маючи доступ до інформації про наявність в столиці вільної землі, впродовж 2008-2014 років організував схему заволодіння шістьма земельними ділянками.

У бюро зазначили, що загальна вартість цих земель становить понад 2,5 млн грн.

"Як з’ясували детективи, до реалізації корупційної схеми посадовець залучив свого родича. Той за дорученням депутата шукав осіб, на яких можна приватизувати земельні ділянки у Голосіївському районі м. Києва, що перебували в комунальній власності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після того, як перелік таких осіб був готовий, чиновник власним листом ініціював включення питання про виділення їм землі до порядку денного Комісії.

"Згодом, на сесії Київради, ініціатор разом із іншими депутатами голосував за ухвалення відповідного рішення", - додали у НАБУ.

Повідомляється, що у результаті шість земельних ділянок загальною площею 0,47 га виділено заздалегідь визначеним особам, які про це навіть не здогадувалися.

Детективи встановили, що набуття землі у власність оформлювалося за підробленими документами.

"Вказані факти — другий епізод із заволодіння земельними ділянками у столиці за ймовірної участі екс-секретаря Комісії, що розслідують детективи НАБУ. Раніше, у вересні 2017 року, посадовця викрили на заволодінні трьома ділянками у столиці загальною площею 0,26 га", - заявили в антикорупційному бюро.

Крім того повідомляється, що вісім місяців потому детективи Національного бюро завершили розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт до Шевченківського райсуду суду Києва.

Окрім того, детективи НАБУ встановили, що у 2015-2016 роках депутат Київради набув у власність та передав активи на загальну суму 19,5 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами.

"Частина цієї суми витрачена на придбання позашляховика класу "люкс", який перебуває в користуванні депутата, решта — інвестована в корпоративні права та нерухомість, які приносять прибутки підозрюваному екс-посадовцю Київради", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

Як повідомляли раніше у САП,  під час засідання суду обвинувачений депутат Кримчак стверджував, що земля в Києві, яка з комунальної власності передається громадянам, коштує 0 гривень, і лише потім – при перепродажі, набуває хоч якоїсь вартості. Як наслідок, збитки, на його думку, відсутні взагалі.

Нагадаємо:

  • У вересні 2017 року депутату Київради Сергію Кримчаку, затриманому за привласнення землі, оголосили про підозру за 4 статтями.
  • 13 вересня детективи НАБУ затримали депутата Київради Сергія Кримчака.
  • 14 вересня стало відомо, що Кримчака затримали за підозрою у привласненні землі в столиці.
  • За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 мільйона гривень.
  • Раніше "Українська правда" писала про те, що за часів мерства Леоніда Черновецького частину земельної ділянки на Толбухіна, 43а та 43б розділили на три ділянки та передали членам сім’ї чинного депутата Київради від партії "Єдність" – Сергія Кримчака.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...