Епіфаній: Окупанти готують конфіскацію майна ПЦУ і депортацію священиків

Понеділок, 25 лютого 2019, 17:35
Епіфаній: Окупанти готують конфіскацію майна ПЦУ і депортацію священиків

Починаючи з 1 березня, виникає загроза повної заборони діяльності громад і священнослужителів Православної церкви України в ОРДЛО.

Про це заявив глава ПЦУ митрополит Епіфаній, передає прес-служба Церкви.

За його словами, у зв'язку з цим існує загроза конфіскації майна громад та депортації священиків з окупованих територій.

"З 2 березня 36 храмів та приміщень, а також єпархіальний Будинок милосердя, які належать громадам нашої Церкви в окремих тимчасово окупованих районах Донецької області, можуть бути "конфісковані на користь республіки", священики – депортовані", - попереджає очільник ПЦУ.

Епіфаній пояснив, що підставою для таких утисків є незаконна вимога до громад "зареєструватися за законами республіки".

"Така вимога не може бути виконана, адже структура, яка видала такий "закон", ніким не визнається державою", - наголошує митрополит.

З огляду на таку ситуацію Епіфаній звернувся до ООН, ОБСЄ, країн-гарантів мінського процесу, до ЄС та загалом до усіх демократичних країн, міжнародних та міжконфесійних інституцій із закликом "вплинути на тих, від кого залежить прийняття остаточних рішень у порушеному питанні, та вжити заходи з метою не допущення катастрофічного розвитку подій".

Він додав, що протягом останніх 5 років ситуація з дотриманням права на свободу совісті та віросповідання в ОРДЛО постійно погіршується. Зокрема, систематично порушуються права віруючих, релігійних громад та священнослужителів ПЦУ.

"Це виявляється у систематичних гоніннях, знущанні, арештах, захопленні храмів, тощо", - обурюється митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News