Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лейбористи підтримали ідею повторного референдуму щодо Brexit

Вівторок, 26 лютого 2019, 01:32

Британська Лейбористська партія підтримала вимоги про проведення нового референдуму про подальше перебування Сполученого Королівства в складі Європейського Союзу.

Про це йдеться в заяві партії, пише DW.

Лейбористи запропонують або підтримають повторне голосування, щоб відвернути руйнівний Brexit на основі угоди прем'єр-міністра Терези Мей, яка була неодноразово відхилена.

Спочатку лідер лейбористів Джеремі Корбін спробує переконати уряд в своєму альтернативному плані Brexit, наголошується в документі. У вівторок, 26 лютого, опозиційна партія виступить з низкою вимог щодо угоди про вихід Великої Британії з ЄС.

Серед них - збереження членства країни в європейському митному союзі, тісний зв'язок з єдиним ринком ЄС і зобов'язання щодо участі в агентствах та програмах Євросоюзу в таких сферах, як охорона навколишнього середовища, освіта та промислове регулювання. Якщо ці вимоги будуть відхилені, то Лейбористська партія внесе пропозицію про повторний  референдум.

Нагадуємо:

  • у ЄС розглядають можливість відкласти вихід Великої Британії з блоку на два роки.
  • Brexit запланований на 29 березня 2019 року, після чого повинен початися 21-місячний перехідний період. Премʼєрка Британії Тереза Мей відклала голосування щодо угоди з ЄС до 12 березня. Троє британських міністрів заявили, що Brexit має бути відкладений, якщо парламент не проголосує за угоду найближчими днями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування