В ЄП запевняють, що дочка Пєскова не має доступу до секретних документів

Вівторок, 26 лютого 2019, 03:29

Дочка прес-секретаря Путіна проходить практику в Європарламенті у колишнього члена партії Марін Ле Пен.

Про це пише AFP.

Дочка прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна працює стажером у євродепутата від Франції Емеріка Шопрада.

Шопрад, який також є членом парламентського комітету у закордонних справах, підкреслив, що Єлизавета Пєскова, яка вивчає право у Франції, не має доступу до конфіденційних документів.

Прес-секретар парламенту Марджорі ван ден Брук додала, що "насправді сам Шопрад ніколи не мав доступу до конфіденційних документів".

Шопрад був обраний до парламенту від французької ультраправої партії Національний фронт Марін Ле Пен в 2014 році, але, як повідомляється, відтоді вийшов з партії і вважає себе незалежним.

За словами самого Шопрада, Єлизавета почала своє стажування в листопаді 2018 року і поїде в кінці квітня, коли закінчиться термін його повноважень.

Він заявив, що Пєскова не може брати участь в закритих дебатах або в роботі делегації ЄС/РФ, в яку входить Шопрад.

Депутат додав, що їй платять 1000 євро на місяць.

З іншого боку, Крістін Рево д'Алонн-Боннефуа, член Європейського парламенту від Франції, заявила AFP, що вона "стурбована".

"Це дійсно шокує. Дочка прес-секретаря Кремля - ​​не просто хтось. Я здивована, що її прийняття на роботу було підтверджено кадровою службою парламенту", - додала вона.

Шопрад був спостерігачем на "референдумі", під прикриттям якого РФ виправдовує анексію Криму. Він повторив AFP: "Я ніколи не приховував, що вважаю Крим історично російським".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування