"Мужиків привітати": У Мінську продають рушники з "вєжлівимі людьмі"

Вівторок, 26 лютого 2019, 10:01

У білоруській торговій мережі "ГІППО" продають вафельні рушники з принтом "вежливые люди" – мемом, який з'явився після анексії Криму Росією.

Фото опублікував у Facebook один із покупців із ніком Pavel Kurza.

 

Рушники з російськими триколорами, орденами, прицілами, літаками і шевронами "вежливые люди" з'явилися на полицях гіпермаркетів напередодні 23 лютого і коштували 1 рубль 99 копійок (трохи менше долара).

 

Спеціаліст зі збуту Тетяна заявила "Єврорадіо", що на підприємстві не знали, що означає термін "вежливые люди".

"Купували російську тканину для цих рушників. Відшили. Ні в кого не виникало питань до принту. Ніхто не дзвонив, не уточнював... Чому з'явилися ці рушники, мені складно пояснити. Звісно, тепер відреагуємо. Рушники в магазини більше поставлятися не будуть, а ті, що є, будуть повертатися. Ми про це подбаємо", – заявила вона.

 

Спеціаліст підрозділу невиробничих товарів "ГІППО" спочатку заявила, що під "ввічливими людьми" працівники мережі мають на увазі "те ж, що і всі інші люди" – а коли їй пояснили колізію, змінила тон:

"Це, радше, питання не до нас, а до постачальника. У нас найширший асортимент. Перевірити кожну номенклатуру неможливо. Якщо у покупців є питання, нехай звертаються офіційно. Ми розглянемо".

Пізніше в Єврорадіо передзвонив директор компанії "БелВіллесден" ("ГІППО" – її торгова марка) і поцікавився, що редакція має проти Росії, Білорусі, Володимира Путіна, Олександра Лукашенка й словосполучення "вєжлівиє люді" на рушниках.

За його словами, тканину для рушників закуповували в російському Іваново – і раз "вєжлівимі людьмі" називаються підрозділи російських збройних сил і в Росії такі рушники вільно продаються, то і в Білорусі ними торгувати прийнятно.

Почувши, що Росія і Білорусь – різні держави, а Білорусь досі офіційно не визнала Крим російським, чоловік здивувався і заявив, що "просто хотів мужиків привітати з 23 лютого".

Нагадаємо:

  • "Вежливые люди" – це перифраз про російських військових, які захопили український півострів Крим у 2014 році, доки в Києві змінювалася влада.
  • Цивілізований світ не визнає анексію Криму і ввів санкції проти Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування