Прогноз на останні дні лютого: поки сумно кутаємося в шалики

Вівторок, 26 лютого 2019, 11:19

У найближчі дні в Україні збережеться відносно тепла погода, місцями з мокрим снігом.

Про це, посилаючись на дані Укргідрометцентру, повідомляє у вівторок "Інтерфакс-Україна". 

Вночі в середу в Україні очікується невеликий мокрий сніг, вдень – без істотних опадів. У північно-східній частині та Карпатському регіоні на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер північний, 7-12 м/с. Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла; в Карпатах вночі 3-8°, вдень 0-5° морозу.

У Києві 27 лютого – вночі невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 1-3° тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, за весь період метеорологічних спостережень в столиці 27 лютого найвища температура вдень була зафіксована на позначці 15,8 градусів тепла в 2008 році, а найнижча вночі – на позначці 22,7 градусів морозу в 1928 році.

28 лютого в Україні буде без істотних опадів, лише в східних, Чернігівській та Сумській областях вдень невеликий мокрий сніг. У північно-східній частині та Карпатському регіоні на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер західний, 7-12 м/с, вдень на заході та місцями на півдні країни пориви 15-20 м/с.

Температура вночі від 2° тепла до 3° морозу; вдень у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях - 9-14° тепла, на решті території 4-9°, у східних та Сумській областях 0-3° тепла.

У Києві в четвер без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 6-8° тепла.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко зазначає, що південно-західний вітер принесе в Україну потепління найближчого понеділка, 4 березня.

"Поступово температура повітря буде йти вгору і навіть перескочить 10 градусів. Але це буде з понеділка", - пише вона в Facebook.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування